Behandelruimte | FysioBewust Utrecht | Fysiotherapie in Utrecht Overvecht en Tuinwijk

Bekkentherapie Utrecht

Pijnklachten in het bekkengebied kunnen ontstaan tijdens of na een zwangerschap, te zware handelingen, een val, maar ook door langdurig een verkeerde houding aan te nemen. De klachten bevinden zich in het gebied van de lage rug, het stuitje, billen, liezen, het schaambeen en het gebied rondom de heupen. Soms is ook de bekkenbodemfunctie verstoord, wat invloed kan hebben op het plassen, de ontlasting en geslachtsgemeenschap.

Samen met de bekkenoefentherapeut gaat u aan de slag zodat de bekkenklachten verminderen met als doel een blijvend resultaat. 

Maak snel een afspraak voor bekkentherapeut bij ons in de praktijk in Utrecht! 

Wat doet een bekkenoefentherapeut?

De bekkenoefentherapeut kan door vraagstelling en onderzoek vaststellen waardoor de klachten aanwezig zijn. Bij het lichamelijk onderzoek wordt gekeken naar uw houding en bewegingen, stand van bekken en andere gewrichten in relatie tot de klacht. Gerichte oefeningen kunnen helpen bij een betere stand van heup/bekken/onderrug.

Het goed functioneren van de bekkenbodemspieren wordt, indien nodig, in de behandeling betrokken. Daarnaast is het essentieel inzicht te krijgen in houding en beweging in het dagelijks leven om de belasting in het bekkengebied te verbeteren.

Samenwerkingen bekkentherapie Utrecht

Bekkenfysiotherapie | FysioBewust Utrecht | Fysiotherapie in Utrecht Overvecht en Tuinwijk

Wilt u direct een afspraak maken?