Dry needling | FysioBewust Utrecht | Fysiotherapie in Utrecht Overvecht en Tuinwijk

Dry Needling fysiotherapie Utrecht

Dry Needling is een behandelmethode die de fysiotherapeut bij FysioBewust Utrecht kan gebruiken om spierproblemen te behandelen. Tijdens een Dry Needling behandeling wordt er gebruik gemaakt van een hele dunne naald waarmee zogenaamde triggerpoints in de spieren worden aangeprikt. Deze triggerpoints kunnen veel pijnklachten veroorzaken en door ze aan te prikken zal de spier zich kunnen ontspannen en worden de pijnklachten behandeld.

Onze collega’s met de specialisatie dry needling: Meta Rooding en Mascha de Vries

Wat doet een fysiotherapeut bij Dry Needling?

De fysiotherapeut van FysioBewust Utrecht analyseert en onderzoekt uw klacht en zal vanuit  onderzoeksresultaten  beoordelen of Dry Needling een geschikte behandelmethode is voor de aanwezige klacht.

Het inbrengen van de naald voelt u in principe niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich kort aan; een gevoel dat u kunt vergelijken met een soort krampgevoel. De spier ontspant zich daarna weer en u kunt meteen gemakkelijker bewegen. Vaak voelen de behandelde spieren wel vermoeid en zwaar aan, maar dat is van korte duur.

Dry needling lijkt misschien op acupunctuur, maar het is niet hetzelfde. Enkele verschillen zijn:

  • Acupunctuur is gericht op energielevels en Dry needling op het bewegingsapparaat

  • Bij acupunctuur worden vaak meerdere naalden oppervlakkig in het lichaam gezet, terwijl bij Dry needling meestal maar één naald gebruikt wordt die dieper in het lichamelijke weefsel wordt gebracht.

Triggerpoints behandeling

Triggerpoints zijn lokale verhardingen in spieren, in de volksmond ook wel ‘knopen’ genoemd. Ze kunnen zowel acuut ontstaan door bijvoorbeeld een verkeerde beweging, maar ook chronisch zijn door bijvoorbeeld een langdurig verkeerde houding.

Ook langdurige afwezigheid van beweging door bijvoorbeeld gips, voetafwijkingen of instabiliteit en psychologische factoren zoals stress kunnen triggerpoints veroorzaken.

Dry needling | FysioBewust Utrecht | Fysiotherapie in Utrecht Overvecht en Tuinwijk

Wilt u direct een afspraak maken?