Oncologische fysiotherapie Utrecht

Bij een diagnose kanker wordt er vaak snel een behandeltraject gestart. Veel mensen beschrijven het als een sneltrein waar zij op worden geplaatst, eentje waar zij niet de regie over hebben; waar deze trein naartoe gaat of waar zij mogen uitstappen.

Uiteraard werkt een team van zorgverleners aan een zo optimaal mogelijke uitkomst, maar het is begrijpelijk dat mensen zich soms hulpeloos voelt. Tijdens dit traject willen wij FysioBewust in Utrecht, graag onze hulp aanbieden. 

Door middel van oefentherapie, manuele behandelingen waar nodig en een luisterend oor proberen wij deze treinrit een stuk comfortabeler voor u te maken. Uit onderzoek weten wij ook dat patiënten beter en makkelijker door het oncologisch behandeltraject heen komen wanneer zij fysiek actiever en sterker zijn. Dit is ook ons hoofddoel, u  helpen op maat te blijven bewegen, iets waar wij samen aan kunnen werken.

Oncologische fysiotherapie in Utrecht

Dagmar Ouweneel

Onze collega Dagmar heeft zich verdiept in oncologische revalidatie. Onlangs heeft Dagmar de Post-hbo-studie fysiotherapie bij oncologische patiënten afgerond en zet ze zich in voor deze doelgroep. 

Doormiddel van preventieve rehab, of ‘prehab’ bij ons in de praktijk in Overvecht en in de binnenstad van Utrecht, begeleidt ze mensen voor, tijdens en na chemotherapie en of bij andere behandelingen bij mensen met de diagnose kanker.

Mooie doelen tijdens haar therapie is het brengen van inzicht over de achtergronden van kanker en over de betekenis van kanker voor het bewegend functioneren. Dagmar hoopt een bijdrage te leveren aan een zo optimaal mogelijk herstel van een persoon bij een diagnose kanker.

Wilt u direct een afspraak maken?