Psychosomatische fysiotherapie Utrecht

Heeft u spanningsklachten of stressklachten gecombineerd met lichamelijke klachten of bent u op zoek naar hulp bij het herstellen van een verstoorde balans tussen lichamelijke en psychische aspacten?

Psychosomatische fysiotherapie is direct toegankelijk in Utrecht, u heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. De behandelingen worden door de verzekering vergoed indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie.

Met behulp van verschillende therapeutische technieken zoals aandachts-, adem- en ontspanningsoefeningen, vormen van coaching en door middel van cognitieve gedragstherapie kan de balans tussen spanning en ontspanning herstellen. Van hieruit kan de belastbaarheid van het lichaam verbeteren en kunnen persoonlijke doelen weer worden bereikt.

Onze psychosomatisch oefentherapeut: Liesbeth Vermeer

Wat zijn psychosomatische klachten?

Wanneer er een verstoring is in de balans tussen lichamelijke en psychische aspecten kunnen er psychosomatische klachten ontstaan zoals spanning, angst, vermoeidheid, hartkloppingen, onbegrepen pijn, lusteloosheid, prikkelbaarheid en concentratie problemen. Deze klachten kunnen zijn ontstaan door omstandigheden in de privé sfeer, een langdurige werkdruk, door ziekte of door een traumatische ervaring.

Psychosomatische fysiotherapie in Utrecht

Chronische pijnklachten
Onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten (SOLK)
Angstklachten
RSI klachten
Hoofdpijnklachten
(Chronische) vermoeidheid
Overspannen
Burnout
Herstel na trauma
Duizeligheid
Concentratie problemen 

Wilt u direct een afspraak maken?